Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Συνέχεια και αλλαγή, οικιακά σκεύη (βίντεο)

Φωτόδεντρο LOR: Συλλογή Ιστορίας: Οικιακά σκεύη άλλοτε και τώρα (βίντεο)
Ιδέες αξιοποίησης μαθησιακών αντικειμένων Ιστορίας του Φωτόδεντρου: «Συνέχεια και αλλαγή - Οικιακά σκεύη άλλοτε και τώρα».

Δείτε περισσότερα μαθησιακά αντικείμενα Ιστορίας στη Συλλογή Ιστορίας του αποθετηρίου «Φωτόδεντρο Μαθησιακά Αντικείμενα».


Το Μαθησιακό Αντικείμενο «Συνέχεια και αλλαγή - Οικιακά σκεύη άλλοτε και τώρα
» 
προσπαθεί να πραγματευθεί παρόμοια ερωτήματα και είναι μέρος της Συλλογής Ιστορίας του Φωτόδεντρου Μαθησιακών Αντικειμένων και ειδικότερα της υποσυλλογής: «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (19ος-20ός αι.)». Αποτελεί μια διαδραστική δραστηριότητα κατανόησης του ιστορικού χρόνου, η οποία εστιάζει στις θεματικές της κοινωνικής, οικονομικής και τεχνολογικής ιστορίας του ελληνικού κράτους μέσα από ιδιαίτερα θεματικά πεδία όπως αποτυπώνονται και με τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να μελετήσουν ιστορικό και πληροφοριακό υλικό για σύγχρονα και παλαιότερα οικιακά σκεύη, προκειμένου να διακρίνουν τις χρονικότητές τους. Η διάκριση της αλλαγής και της συνέχειας, στο πλαίσιο της εννοιολογικής ιστορικής μάθησης, με θέμα την τεχνολογία της καθημερινής ζωής των ανθρώπων στη διαχρονία αποτελεί αυτόνομο μαθησιακό αντικείμενο, το οποίο συνεισφέρει στην κατανόηση του ιστορικού χρόνου. Η διδακτική αξιοποίησή του μπορεί να γίνει συνδυαστικά και με άλλες διδακτικές και μαθησιακές ενέργειες που αφορούν στην ανάδειξη και κατανόηση τόσο της σχετικής ιστορικής έννοιας όσο και του εξεταζόμενου θέματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου