Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Teaching with Primary SourcesΔιδάσκοντας με πρωτογενείς πηγές (Teaching with Primary Sources)

Πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (Library of Congress) για τη διδακτική αξιοποίηση ιστορικού ψηφιακού υλικού. Η όλη προσπάθεια αποτελεί συνεργασία της Βιβλιοθήκης με εκπαιδευτικούς φορείς για την υποβοήθηση της αξιοποίησης ψηφιοποιημένων πρωτογενών πηγών κατά τη διδακτική διαδικασία με τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας στη σχολική πράξη.

Στο περιοδικό (The Teaching with Primary Sources Journal) που εκδίδεται, στο πλαίσιο του Προγράμματος, παρουσιάζονται πληθος διδακτικών και παιδαγωγικών προσεγγίσεων για τη διδασκαλία ιστορικών θεμάτων με την αξιοποίηση πρωτογενούς ιστορικού υλικού. Ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό με παραδείγματα διδακτικών προσεγγίσεων που αρθρώνονται στη βάση μαθησιακών διαδρομών, παιδαγωγικών παραδοχών και σύγχρονων ερευνητικών προσεγγίσεων στο ευρύτερο πλαίσιο της διδακτικής της ιστορίας.

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητέ κύριε Τσιβά,

  Ελπίζω το μήνυμα αυτό να σας βρίσκει καλά.
  Ονομάζομαι Θάνος Γάτσιας και είμαι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου George Mason. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας για ένα ζήτημα που άπτεται της διατριβής μου. Το email μου είναι: agatsias@gmu.edu . Αν έχετε λίγο χρόνο, σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζι μου.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Θάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή