Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

το σεντούκι των e-στοριών

«Το Σεντούκι των e-στοριών» αφορά την ψηφιακή καταγραφή προσωπικών αφηγήσεων και την δημιουργία ενός ψηφιακού αποθετηρίου της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δημόσια Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών στο πλαίσια συνεργασίας του Future Library με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Για το σεντούκι των e-στοριών υπεύθυνος συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αλεξάνδρειας (Ημαθίας) και Πολυκάστρου (Κιλκίς).
Στο πλαίσιο της δράσης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σχεδιάσε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών την πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

  • Χαιρετισμός, Μπαζδάνης Αθανάσιος, Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών
  • Παρουσίαση της δράσης, Βραχλιώτου Μαρία, Συντονίστρια προγράμματος, Υπάλληλος Δ.Κ.Β. Σερρών
  • Η φιλοσοφία του προγράμματος, Πούλιος Γιάννης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Σερρών
  • Η αξιοποίηση των ιστορικών αφηγήσεων στο μάθημα της ιστορίας, Τσιβάς Αρμόδιος, Σχολικός Σύμβουλος, Δρ Επιστημών Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου